BVC 2012


Pentru 2012 din pacate dorintele noastre ar fi multe dar nu credem ca vor putea fi sustinute financiar pentru a deveni realitate.
Nu poti sa faci un program de investitii si realizari atata timp cat nu dispui de fonduri materiale SIGURE .
Daca am face niste calcule aproximative am avea urmatoarea situatie :

- la un efectiv mediu de 700 elevi pentru cele 28 clase existente si luand in considerare o contributie anuala de 80 lei/an am putea obtine un venit net de cca. 56.000 lei /an .
Dar din pacate acest venit , conform situatiilor financiare ale asociatiei , se pot colecta in aproximativ 3 ani , deoarece procentul de incasare a contributiei anuale este de numai 32 – 34 % .
La acestea s-au adaugat veniturile obtinute din diverse sponsorizari si din cei 2% din impozite dirijate catre asociatie .
Multumim tuturor celor care atat prin contributii cat si prin donatii au sustinut asociatia.

Deci nu poti face lucruri importante si de durata fara sustinere financiara corespunzatoare.

Estimativ , avand in vedere tipul cheltuielilor din anii anteriori si estimand un minim de incasari din contributii de 35% (adica undeva la 20.000 lei) , va pot spune ca vom incerca sa alocam fondurile stranse astfel :
- 10 % fond premiere elevi olimpici sau cu rezultate deosebite la concursuri(la sfarsit de an scolar)
- 10 % fond de ajutor social pentru copiii cu situatie deosebita(orfani, bolnavi,etc)
- 25 % consumabile , gen :hartie de xerox , service copiatoare ,toner imprimante , materiale curatenie , etc
- 25 % cheltuieli solicitate pentru taxe de participare la diverse concursuri si olimpiade , pentru revista scolii , pentru participare la festivaluri , pentru materiale diverse cercuri ce se desfasoara in scoala
- 5 % necesitati neprevazute ale elevilor
- 15 % realizarea in parteneriat cu conducerea scolii a proiectului de refacere estetica a interioarelor cladirilor , respectiv pentru acest an a parterurilor , prin amenajarea intrarilor cu cate un birou de receptie pentru elevii de serviciu , panouri pentru fiecare catedra , panouri de onoare pentru elevii olimpici , panouri pentru diplome si trofee primite .
- 10 % rezerva