• In discutiile anterioare ale Consiliului director s-a pus problema realizarii unui proiect exclusiv al Asociatiei , care sa ne reprezinte si parintii sa aiba satisfactia ca au investit in ceva durabil pentru scoala noastra.

S-au vehiculat proiecte ca : sala de spectacole (mai ales in cladirea I unde cei din ciclul primar si gimnazial mai organizeaza serbari ) , reamenajarea salilor de sport , amenajarea spatiului exterior al cladirilor (prin refacerea tribunelor din curtea cladirii II , amenajarea spatiului verde , a bancilor existente sau amplasarea altora noi , mai ales in curtea cladirii I , inlocuirea cosurilor de gunoi sparte si amplasarea altora noi , amenajarea platourilor pentru festivitatile de inceput/sfarsit de an scolar) .
 • De asemenea am dori sa infiintam un premiu pentru ELEVUL SCOLII pentru fiecare ciclu de invatamant , primar , gimnazial si liceal cu criterii aferente fiecarui ciclu .(prezenta , note , participari concursuri scolare si extrascolare etc).
Dar din pacate fara sustinerea materiala corespunzatoare aceste proiecte sau altele sunt nerealizabile .
Asfel ne limitam doar a face fata “cosului zilnic” ca sa spun asa pentru a putea ajuta si noi atat cat putem la desfasurarea in bune conditii a activitatilor scolare si extrascolare ale copiilor nostri .
 • Asociatia noastra isi propune in acest an scolar indeplinirea urmatoarelor proiecte :
  - “Ajuta-l pe Mos Craciun” - acordarea cu ocazia Craciunului a unor ajutoare materiale elevilor cu o situatie sociala precara si orfani de unul sau ambii parinti (in baza situatiei existente la scoala)
  - “Elevul scolii” - acordarea unui premiu financiar celui mai bun elev , pe fiecare ciclu de invatamant (primar, gimnazial,liceal) in baza unor criterii bine definite
  - sponsorizarea excursiei pentru clasa castigatoare a concursului “Prezent” desfasurat intre clasele din ciclul liceal al scolii
  Bineinteles ca pe langa aceste proiecte vom raspunde, in masura in care vom detine fondurile necesare , la toate solicitarile justificate ale elevilor si ii vom sustine in realizarea tuturor activitatilor in care ne solicita sprijinul , precum si contribuirea la cheltuielile comune ale scolii pentru care nu exista fonduri bugetare alocate .
  Insa toate aceste proiecte si dorinte ale noastre se pot realiza doar prin implicarea tuturor parintilor , voluntar si financiar , si astfel consideram ca fiecare parinte isi poate aduce o minima contributie pentru sustinerea acestora si implicit la mentinerea reputatiei scolii noastre - care asa cum poate stiti se situeaza pe primele locuri in judetul nostru la rezultatele scolare - prin donarea catre asociatia noastra a sumei de 80 lei/an scolar pentru cei care au un copil/elev in scoala , respectiv 120 lei/an scolar pentru cei care au doi sau mai multi copii/elevi in scoala .Daca unul dintre copii este in clasa a XII-a sau a VIII-a donatia se reduce la jumatate, respectiv 40lei/1 copil si 60 lei/2 sau mai multi copii.
  Aceste donatii reprezinta contributia noastra materiala minima (cca. 9lei/copil/luna scolara) la desfasurarea in bune conditii al procesului de invatamant si se depun pana la data de 15 noiembrie 2012 .
  Aceste sume se vor depune de catre casierul fiecarei clase in contul asociatiei noastre
  RO52BTRL01301205H16702XX deschis la Banca Transilvania cu mentionarea expresa « donatie clasa ..... » iar copia dupa chitanta si tabelul nominal al deponentilor clasei se vor depune la secretariatul scolii .
  In conformitate cu hotararea nr. 5 a Consiliului director al asociatiei , 33% din aceste donatii depuse se returneaza la clasa pentru sustinerea cheltuielilor necesare (dotare suplimentara a clasei , activitati si proiecte cu clasa) respectandu-se anumiti pasi :
  - presedintele comitetului de parinti sau diriginta clasei intocmeste si depune un referat de necesitate la directiunea scolii pentru avizare
  - referatul se discuta in sedinta imediat urmatoare a Consiliului director al asociatiei
  - dupa aprobarea referatului se intocmesc formalitatile contabile necesare(dispozitia de plata) in baza caruia se vor primi banii aprobati
  - se depune decontul de cheltuieli aferent insotit de factura/chitanta fiscala pt justificarea banilor
  In fiecare cladire a scolii exista un panou al Asociatiei unde afisam intentiile si actiunile noastre si o cutie postala prin intermediul careia va asteptam sugestiile , propunerile sau criticile dvs.
  De asemenea va informam ca in principiu Consiliul director al Asociatiei se intruneste lunar in ultima joi din fiecare luna calendaristica la orele 18,30 , in cladirea II la parter .Orice parinte care doreste sa participe este binevenit.
  Informatii despre asociatia noastra se gasesc de asemenea si pe site-ul scolii : www.liceulblagacluj.ro